برای مرور مطالبی که فرا گرفته اید، راه های مختلفی توصیه شده است که از میان آنها، روش مرور با جعبه لایتنر آسان ترین و علمی ترین روشی است که تا به حال شناخته شده است. البته آشنایی با جعبه لایتنر و طرز استفاده صحیح از آن، در ابتدا دشوار و وقت گیر به نظر می رسد، ولی پس از استفاده از آن و مشاهده ی تأثیرات چشم گیر آن بر روی فرایند های یادگیری، حتما مشتری خواهید شد.


برای استفاده از جعبه لایتنر می توانی آن را از بازار خرید کنید یا آن را به صورت زیر بسازید: مراحل:
1- جعبه کفشی را بردارید و آن را با قرار دادن چهار مقوا به پنج قسمت تقسیم کنید: خانه های شماره 1، فضای بیشتری از خانه های شماره 2 دارد و به همین ترتیب با افزایش شماره خانه ها از فضای آن کم می شود.
2- قطعات زیادی کاغذ که قابل قرار دادن در آن فضا ها باشد تهیه کنید: الف: همه کاغذ ها را در یک اندازه واحد آماده شود. ب: پشت همه کاغذ ها فضایی برای نوشتن تاریخ مرور های بعدی قرار دهید.
3- هنگامی که مطالعه می کنید مطالبی را که احساس می کنید مهم تر هستند و یا ممکن است فراموش شوند، به صورت پرسش و پاسخ در آورید و پرسش را روی کاغذ را و پاسخ آن را پشت کاغذ بنویسید. دقت داشته باشید که روی هر کاغذ فقط یک مطلب را بنویسید.
4- حال که مطالعه شما پایان یافت و بر کاغذ های خود مطالب را نوشته اید، آنها را یکی یکی برداشته و مطالعه کنید. مطالعه هر کدام از کاغذ ها که تمام شد، پشت آن، تاریخ فردا را برای مرور می نویسیم و در خانه شماره یک قرار می دهیم. یعنی اگر امروز 1/1/1400 است اولین ردیف پشت کاغذ را تاریخ 2/1/1400 می نویسیم. و هر روز پس از تکمیل مطالعه همین کار را انجام میدهیم.
5- امروز 2/1/1400 است. می خواهیم مانند هر روز، قبل از شروع مطالعه، مرور درس های گذشته را انجام دهیم که در خانه اول قرار گرفته اند و تاریخ مرور امروز را دارند. آنها را برداشته و اگر موفق به پاسخگویی سؤال روی کاغذ شدیم، باید کاغذ را در خانه بعدی قرار دهیم. ولی اگر موفق به پاسخگویی سؤال نشدیم، در هر مرحله ای که هستید، باید همه تاریخ ها را عوض کنید. تاریخ فردا را در ردیف شماره یک بنویسید و آن را در خانه شماره یک قرار دهید. برای این کار طبق جدول ذیل عمل کنید.
همانطور که ملاحظه می کنید با اجرای موارد فوق تعداد کاغذ هایی که به مراحل بالاتر راه می یابند کمتر است.
6- هر روز مراحل ذکر شده در بند قبل را روی کاغذ ها انجام دهید.
7- کاغذی که در قسمت شماره 5 قرار گرفته، وارد حافظه بلند مدت شما شده است. سعی کنید هر 1 سال یکبار آن ها را هم مرور کنید.
8- فراموش نکنید که در هر مرحله ای که هستید، در صورت عدم موفقیت در پاسخگوئی به سؤال روی برگه، حتما آن را به خانه اول برگردانید و تنبلی نکنید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها